9.7 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоБългарияЧавдар Костов: Трябва да се освободим от напрежението

Чавдар Костов: Трябва да се освободим от напрежението

Надявам се в следващите мачове да играем все по-добре, допълни капитанът на Рилски спортист

„Не ни достигна някоя тройка, ние имахме доста отворени стрелби. Абсолютно всеки играч, който беше сам на дъгата, не успя да реализира. Нашата стрелба от далечно разстояние дойде почти при свършил мач. Не е от тренировки или че не стреляме достатъчно, трябва да се освободим от напрежението, което е върху отбора, понеже не започнахме добре. Все още не сме намерили някакъв ритъм, за да покажем една добра игра. Според мен, това е на психологическа основа, така че малко трябва да се отърсим, да играем по-освободено, с настроение и нещата ще се получат“, бе мнението на капитана на Рилски спортист Чавдар Костов след загубата от Академик с 65:69 в Пловдив.

„Когато не ти върви играта в нападение, се опитваш да компенсираш със защита. Получи се един много тежък мач днес с 65 точки. Слаба резултатност, играчите се изнервят, получава се едно напрежение… На това го отдавам. Като тактически си изпълнихме всичко. Те вкараха някой и тежък шут накрая. Играчи, които не са добри стрелци, реализираха някоя и друга отворена стрелба, затова и победиха„, добави гардът, който вкара 15 точки в зала „Сила“.

Майкълин Скот сам казва, че още не е готов. Опитва да се върне максимално бързо, но контузията му не беше много лека. Със сигурност ще му трябват още 1-2 седмици, да бъде ако не на 100%, то да бъде на 70-80%, за да може да покаже едно добро начало, понеже той е доста добър. Надявам се в следващите мачове да играем все по-добре“, каза още Чавдар Костов.

„Сезонът не започна добре за нас. Не започнахме навреме, имахме проблеми с треньора, с чужденци, така че ние тепърва се нагаждаме. Тепърва започваме да изчистваме с Любо Киров и Данчо Бозов тяхната философия. Мисля, че това, което искат, ще го показваме през януари. Ще се напасваме по техните схеми„, смята той.

„Левски е с доста къс състав. Гледах ги на мача с Ямбол. Треньорът им пуска младите момчета. Според мен, ще се получи един доста динамичен мач. Надявам се да бъде интересен за феновете„, завърши Чавдар Костов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани