19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Необходимо е да играем по този начин

Йордан Янков: Необходимо е да играем по този начин

В ситуацията, в която се намираме, нямаме право да подценяваме, заяви треньорът на Академик

„Ключовото за тази победа беше това, което казах преди мача, че трябва да покажем страхотна енергия и желание за всяка топка. Момчетата го направиха и то се вижда от крайния резултат. Точките от пейката на младите играчи показва израстване и характер от тяхна страна, както и това, че момчетата са толкова сплотени, че всеки един от тях дава всичко от себе си, когато влезе от резервната скамейка. Точно това ни липсваше в предишните мачове и в началото на сезона“, заяви треньорът на Академик Йордан Янков след победата над Рилски спортист с 69:65 в среща от НБЛ.

„Не искам да бъда негативен, особено след победа, но в момента желанието и себераздаването са доста по-големи. Няма хора, които се сърдят, което е голям проблем дори при наличието на един такъв човек. Това е проблем за целия отбор, другите гледат как ще реагира треньорът. В моите тимове химията винаги трябва да е на високо ниво, допълни наставникът на пловдивчани, които вече са с баланс от 2-5.

„В ситуацията, в която се намираме, нямаме право да подценяваме, да избираме и да мислим какво ще бъде, ако не дадем всичко от себе си. Виждаме, че първенството е много интересно през този сезон. Ямбол е в Топ 6, Шумен побеждава отбори, а Рилски не е този доминант, който беше в последните сезони. Балкан също изглежда разклатен от време на време. Само Черноморец показва доста добра игра, но смятам, че и този тим ще допусне някъде грешка. Те могат да загубят и от нас, но това зависи от нас и от тях. Ако показваме такава игра, рано или късно успехите ще дойдат. Не се притеснявам, просто е необходимо да играем по този начин“, добави Йордан Янков.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани