8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориЧавдар Костов: Ако се налага, на 35 години отново ще играя за...

Чавдар Костов: Ако се налага, на 35 години отново ще играя за националния отбор

Всеки, който е в тима, може да даде максимума, допълни капитанът на България

“Взехме някои прибързани решения, направихме детински грешки в нападение. Контролирахме мача, както и точковата разлика през повечето време. В третата част поведохме с 15-16 точки, тогава трябваше да го затворим с по-голяма разлика, но португалците успяха да намалят до – 10. Тогава се получи напрежението, двата отбора гледаха да не се откъснат от гледна точка на разликата. Мисля, че не успяхме да вкараме някои отворени стрелби, затова мачът приключи с таква разлика, бе мнението на капитана на националния ни отбор Чавдар Костов след двубоя срещу Португалия в Ботевград. 

“Все пак ние сме национален отбор, събрани сме, за да дадем всичко от себе си. Всеки, който е в тима, може да даде максимума. Моят момент дойде през третата част, тогава топката се въртеше повече около мен. Александър Везенков пое повече инициативата, така че всеки трябва да допринася с нещо. Ако в края на мача бяхме успели да завъртим малко повече топката и всички играчи да вкарат повече кошове, може би щяхме да спечелим с необходимата разлика”, допълни гардът, който се отчете с 19 точки за България. 

Тренирам и се чувствам добре, нямам контузии, така че се усещам все по-добре с всеки следващ мач. Може и да има още по-феноменални забивки от моя страна. Както казах и предишният път, тогава изявих желание да се откажа от националния отбор. Все пак има млади момчета, които трябва да играят и да получават шанс. В последните години има случаи, в които младите играчи отказват повиквателни. Ако се налага, на 35 години отново ще играя за националния отбор, завърши Чавдар Костов. 

България победи Португалия, но не успя да стигне до следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани