12.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНационални отбориБългария победи Португалия, но не успя да стигне до следващия етап на...

България победи Португалия, но не успя да стигне до следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

Нашите останаха втори в групата си

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България не успя да се класира за следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025. В „Арена Ботевград“ отборът на Росен Барчовски победи Португалия с 90:82 в последния си мач от група F на пресявките, но това не стигна, за да преодолее пасива си от 10 точки от първия двубой в Коимбра.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков бе най-добър за България с 30 точки. Чавдар Костов добави 19. Павлин Иванов вкара 18 точки. Коди Милър-Макинтайър oстави срещу името си 10, 6 борби и 5 асистенции.

Траванте Уилямс бе най-резултатен за Португалия с 21 точки. Диого Вентура финишира с 16. Мигел Куерос остана с 15 точки и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Първите 10 минути бяха равностойни, като двата тима си отбелязаха по 19 точки. През втория период надлъгването продължи преди Павлин Иванов и Чавдар Костов да изведат България напред с 26:22. Гостите отвърнаха чрез Владислав Войцо, Траванте Уилям и Хосе Барбоса за 31:28 в своя полза. Нашите отвърнаха чрез Симеон Лепичев, Александър Везенков и Чавдар Костов за 41:38. Диого Вентура не сбърка за 40:41, но кош на Павлин Иванов постави на таблото 43:40 за „лъвовете“ на голямата почивка.

След паузата Александър Везенков, Симеон Лепичев, Чавдар Костов и Коди Милър-Макинтайър бяха точни за 63:49 за тима ни. Португалците разчитаха предимно на стрелбата от разстояние в тези минути, а в края на третата четвърт резултатът бе 70:58 в полза на „трикольорите“. В последната четвърт ситуацията бе кош за кош, а националите удържаха двуцифрения си аванс преди Александър Везенков и Павлин Иванов да го направят 17 точки. Траванте Уилямс и Диого Брито държаха „мореплавателите“ в срещата за 76:87. Далечен снаряд на Павлин Иванов вдигна публиката в залата на крака за 90:76 2 минути преди края, но Диого Вентура изправи всички на нокти, след като вкара за 80:90 28 секунди преди края след неспортменски фаул на Коди Милър-Макинтайър. Последва грешка на нашите 0.9 секунди преди края, а след това и неспортменски фаул на Александър Везенков, а Диого Вентура и Рафаел Лисбоа оформиха крайното 82:90.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Португалия продължава напред в евроквалификациите като победител в групата с баланс от 6-0. Българите ще играят в допълнителен турнир през лятото, след като останаха втори с 4-2.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ПОРТУГАЛИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани