10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългари в чужбинаУспешен старт за Павлин Иванов, Йордан Минчев и Сибиу в шампионата на...

Успешен старт за Павлин Иванов, Йордан Минчев и Сибиу в шампионата на Румъния

Отборът на двамата българи победи Вълча

Сибиу на Павлин Иванов и Йордан Минчев постави успешно начало на сезона  в румънското първенство. На свой терен тимът на двамата българи се справи с Вълча с 91:78 в последния мач от 1 кръг в шампионата на северната ни съседка.

Йордан Минчев бе близо до дабъл-дабъл за Сибиу – 11 точки и 9 борби плюс 1 асистенция и 5 откраднати топки за 24 минути в игра. При стрелбата си крилото бе 2/5 от средно разстояние, 2/3 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Павлин Иванов се отчете с 4 точки, 2 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на терена. Гардът бе 1/3 при стрелбата си за две точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От техните съотборници Кайл Аднам бе най-резултатен със 17 точки.

Стивън Брънч бе най-добър за Вълча с 20 точки и 6 борби.

Двата отбора стояха равностойно на паркета през първото полувреме, като си отбелязаха по 45 точки. След паузата надлъгването продължи преди домакините да достигнат до успеха със силна последна четвърт, спечелена с 25:16. 

В следващия кръг на румънския елит Сибиу ще почива. На 7 октомври отборът на Йордан Минчев и Павлин Иванов ще гостува на Орадея. 

СТАТИСТИКА ОТ СИБИУ – ВЪЛЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани