10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаНяма кой да спре Везенков и Олимпиакос в Гърция

Няма кой да спре Везенков и Олимпиакос в Гърция

Крилото с важен принос за 23-тата поредна домакинска победа на своя отбор срещу ПАОК

Александър Везенков и Олимпиакос продължават победния си марш в Гърция. Пред своята публика българинът и отборът му надиграха ПАОК с 86:68 в мач от 7 кръг в шампионата на южната ни съседка. Това бе 23-ри пореден успех у дома за гранда от Пирея срещу този противник.

206-сантиметровото крило премина двуцифрената бариера с екипа на Олимпиакос за шести пореден път в гръцкия елит. Александър Везенков отбеляза 12 точки плюс 3 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки и чадър за 20 минути на паркета. При стрелбата си той бе 3/6 от средно разстояние и 2/6 зад дъгата.

Със същия точков актив за Олимпиакос финишираха Михалис Лоунцис и Шакил МакКисик. 

Марвин Джоунс бе най-добър за ПАОК със 17 точки и 5 борби. Джош Картър остана с 14.

Това бе двубой №130 между тези два съперника в гръцкия елит. „Червено-белите“ имат два пъти повече победи от селекцията от Солун – 87 срещу 43 успеха.

Олимпиакос е с баланс от 6-0, като заема първо място в класирането. На 22 ноември Александър Везенков и колегите му ще спорят с Панатинайкос. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАОК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани