20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориТрима играчи от националния отбор сред най-добрите след първия игрови прозорец на...

Трима играчи от националния отбор сред най-добрите след първия игрови прозорец на евроквалификациите

Коди Милър-Макинтайър, Йордан Минчев и Георги Боянов намериха места в индивидуалните класации

Трима баскетболисти от българския национален отбор се наредиха сред най-полезните в индивидуалните класации след първия игрови прозорец на евроквалификациите. Това са Коди Милър-Макинтайър, Йордан Минчев и Георги Боянов.

Коди Милър-Макинтайър намери място в Топ 10 на реализаторите след първите две срещи от пресявките. Гардът на Баскония дели 6-то/7-мо място при стрелците с Марио Хезоня (Хърватия), като записва средно по 22 точки плюс 3 борби и 3 асистенции в двубоите срещу Швеция и Германия.

Йордан Минчев е сред най-добрите борци в този прозорец. Крилото на Балкан има по 9 овладени под двата ринга топки на среща, което го нарежда на осма позиция, заедно с Майк-Калев Коцар (Естония).

Георги Боянов пък е трети по процент успеваемост в стрелбата от фаул линията – 6/6 (100%). Играчът на ЦСКА има средни показатели от 11 точки и 5 борби след една среща в евроквалификациите.

В този игрови прозорец България загуби от Швеция със 70:84 като гост, а след това победи световния шампион Германия с 67:62 в „Арена Ботевград“. Нашите са с баланс от 1-1 в своята група D на квалификациите за Евробаскет 2025, подобно на Бундестима, шведите и Черна гора.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани