19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориБългария не успя да спре Швеция на старта на квалификациите за Евробаскет...

България не успя да спре Швеция на старта на квалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

Коди Милър-Макинтайър финишира с 21 точки за представителния ни тим, но това не бе достатъчно

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България започна със загуба участието си в квалификациите за Евробаскет 2025. Съставът на Росен Барчовски отстъпи на Швеция със 70:84 като гост в мач от група D на пресявките.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Милър-Макинтайър финишира с 21 точки за България. Христо Захариев добави 18 и 8 борби. Капитанът Павлин Иванов, който се появи на терена, въпреки здравословните проблеми, които имаше преди двубоя, се разписа с 10 точки. Йордан Минчев грабна 13 борби.

За Швеция Мелвин Панцар бе най-добър с 16 точки и 5 асистенции. С по 14 се отчетоха Тобиас Борг и Адам Рамстед. Дензъл Андерсън реализира 10 точки.

И ОЩЕ: Симеон Лепичев остана на родна земя, заради травма в глезена. Дебют с екипа на представителния тим на шведска земя пък направи гардът Константин Тошков, който игра 8 минути, като овладя 2 борби и направи 1 асистенция.

РАЗВИТИЕТО: Шведите излязоха напред с 15:9, водени от Мелвин Панцар и Матиас Маркусон. Нашите отвърнаха чрез Христо Захариев, Коди Милър-Макинтайър и Димитър Димитров, за да намалят до 22:25, но съперникът все пак бе напред в края на първата част след 29:22.

През втория период домакините държаха лидерството чрез Адам Рамстед, Йохан Лофберг и Виктор Гадерфорс, но националите отговориха чрез Константин Костадинов, Коди Милър-Макинтайър, Павлин Иванов и Иван Алипиев, за да сведат пасива си до 3 точки на няколко пъти. Отборът на Мико Рипинен обаче удържаше лидерството и фиксира 50:43 на голямата почивка.

След паузата Швеция стигна до първия си двуцифрен аванс за 60:49 след успешни акции на Виктор Гадерфорс, Дензъл Андерсън и Тобиас Борг. „Лъвовете“ направиха серия от 6-0, дело на Андрей Иванов, Иван Алипиев и Христо Захариев, за 55:60. Никълъс Спайърс с два успешни наказателни удари направи 62:55.

В последните 10 минути преднината на „синьо-жълтите“ стигна до 12 точки. Българите не се отказаха и с помощта на Павлин Иванов, Коди Милър-Макинтайър и Христо Захариев се доближиха на 8 точки. Мелвин Панцар и Дензъл Андерсън обаче изведоха Швеция до успеха, оформяйки крайното 84:70 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 февруари (неделя) от 17.00 ч. националите ще излязат срещу световния шампион Германия в „Арена Ботевград“. Същият ден Швеция ще има визита в Подгорица на Черна гора, а срещата ще бъде от 20.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ШВЕЦИЯ – БЪЛГАРИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани