11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаТони Дечев: Безобразно първо полувреме

Тони Дечев: Безобразно първо полувреме

Бавно играехме в нападение, коментира треньорът на Балкан

„Знаехме, че мачът ще бъде труден. Който си е мислил, че Левице не е достатъчно класен, смятам, че греши. Видяхте го сами. В първия мач в Словакия бяхме достатъчно фокусирани, изпълнихме повече от нещата, за които се бяхме подготвили. Докато този път не знам дали играчите са си мислили, че вече сме се класирали. Излизаме този мач просто да го вземем, през първото полувреме нямахме абсолютно никакъв фокус. Със слаба защита получихме 41 точки, гарнирани с лошо нападение – просто безобразно първо полувреме„, заяви треньорът на Балкан Тони Дечев след загубата с 62:73 от Левице в мач от ФИБА Къп.

Балкан отстъпи на Левице във ФИБА Къп (видео)

„Кадровите проблеми са си кадрови проблеми, но играчите, които са на терена, трябва да подходят с максимална отговорност. Бавно играехме в нападение. И оттам ужасният процент, който имаме – едва 19%, това не е типично за нашия отбор. Напрежението си е напрежение, но още от самото начало се видя, че отборът не е готов за този мач“, допълни наставникът на ботевградчани, които претърпяха първо поражение в турнира през този сезон.

Опитаха се момчетата да направят нещо по-добро през второто полувреме. Вдигнахме оборотите. Имахме агресията, но просто отсреща имаше един Миха Лапорник, който всички играчи се изредихме да го пазим. Приложихме различни начини срещу него в защита, но виждате, че когато нещата не вървят, те не вървят. През второто полувреме ни вкараха невероятни тройки, някои от които през ръце, и това няма как да не повлияе психически на играчите. Те хвърлиха доста усилия, не мога да се оплача от играта им през второто полувреме. Но тогава явно вече е било късно. Иначе в главата ми бе съсвем друга идея, но понякога плановете не работят„, каза още Тони Дечев.

„Следващите ни два мача – двете гостувания, са в края на ноември. Надявам се дотогава да нямаме кадрови проблеми. Не само за мачовете, но и да можем да тренираме пълноценно. За тези мачове трябва да имаш дълга скамейка, ние за съжаление нямаме. Ние имаме двубой още в петък, когато гостуваме на Берое. Не ми е ясно как ще се възстановят играчите за него„, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани