1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБерое пребори ЦСКА и се върна към победите в НБЛ

Берое пребори ЦСКА и се върна към победите в НБЛ

Старозагорци спряха серия от четири поредни загуби в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое прекъсна серия от четири поредни загуби в НБЛ. Пред своята публика селекцията на Бойко Миленков пребори ЦСКА с 85:81 в последния мач на 7 кръг в родния елит. Старозагорци са с баланс от 3-4 и са шести в класирането, докато столичани са с 2 успеха и 4 поражения и са девети.

НАЙ-ДОБРИ: Корнелиъс Хъдсън завърши с 20 точки и 6 борби за Берое. Александър Тодорович добави 18 и 5 борби. Дарин Иванов вкара 16 точки. Дариъс Хол се отчете с 13 и 8 борби. Ти Кей Идоджи оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 12 борби.

Зейн Ноулс бе най-добър за ЦСКА с 24 точки и 10 борби. Райли Оуенс отбеляза 22, от които 6 тройки. Андрей Иванов остана с 11 точки и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора си размениха по няколко силни момента в началото, като в края на първия период ЦСКА все пак излезе напред с 21:19 след кош на Алекс Симеонов. През втория период старозагорци отвърнаха чрез Дариъс Хол, Александър Тодорович, Корнелиъс Хъдсън и Дарин Иванов за 34:25 в своя полза. Гостите обаче не се дадоха и чрез Зейн Ноулс, Райли Оуенс и Андрей Иванов фиксираха равенство за 40:38 в своя полза. Берое с по 5 поредни точки на Дариъс Хол и Дарин Иванов си върна лидерството за 44:40. Зейн Ноулс даде нов аванс на „армейците“ за 45:44, но от другата страна Александър Тодорович не сбърка и прати „зелено-белите“ отново напред с 46:45.

След паузата наглъването продължи преди Корнелиъс Хъдсън да изведе отново Берое напред с 57:54. Зейн Ноулс все пак не спираше да тормози съперника, а ЦСКА отново влезе в ролята на лидер за 61:57. След него и Виктор Гергов се разписа за 64:57 след 30 минути игра. В последната четвърт Берое не се отказваше и сведе пасива си до 2 точки, но „червените“ дръпнаха с 6 точки. И това не спря Берое, който обърна с три поредни тройки на Дарин Иванов, Корнелиъс Хъдсън и Александър Тодорович за 74:71. Джордан Калахан изравни с успешни наказателни удари за 76:76, но Дариъс Хол бе точен на два пъти под коша за 80:77. Зейн Ноулс и Корнелиъс Хъдсън не трепнаха от фаул линията от двете страни, а 42 секунди преди края Берое бе напред с 82:79. До финалната сирена „зелено-белите“ не се огънаха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 3 декември Берое ще гостува на Левски, докато два дни по-късно (б.а. – на 5 декември) ЦСКА ще приеме Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани