11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБалкан отстъпи на Левице във ФИБА Къп (видео)

Балкан отстъпи на Левице във ФИБА Къп (видео)

Първа загуба за българския шампион в турнира през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан допусна първа загуба в турнира ФИБА Къп през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Тони Дечев не успя срещу Левице след 62:73 в мач от група D на надпреварата. Ботевградчани имат в актива си и 3 победи в този поток.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров завърши с 16 точки за Балкан. Павлин Иванов добави 12. Калвин Годфри остана с 10 точки и 8 борби.

Миха Лапорник бе над всички за Левице с 33 точки, от които 7 тройки, плюс 7 борби. Тре МакКалъм приключи с 10 и 6 борби.

И ОЩЕ: Освен на Райън Хароу, Балкан не може да разчита на Христо Захариев и Константин Тошков, които имат здравословни проблеми.

РАЗВИТИЕТО: Гостите започнаха силно и още в първата четвърт достигнаха до двуцифрен аванс, водени от Миха Лапорник, Дешон Фрийман и Мартин Бачан, за да поставят на таблото 21:11 в своя полза. През втория период преднината на Левице стана 16 точки, но Балкан отговори чрез Илиян Пищиков, Димитър Димитров и Никос Дипларос. Левице обаче държеше лидерството уверено и чрез Миха Лапорник фиксира 41:28 на голямата почивка.

След паузата домакините не се предадоха и сведоха пасива си до 7 точки след успешни акции на Николай Грозев, Никос Дипларос и Димитър Димитров. Отборът от Словакия отново дръпна чрез Тре МакКалъм, Миха Лапорник и Бен Ковач за 59:43. През последната четвърт въпреки ниския си процент от тройката, „зелените“ продължиха да опитват и чрез Илиян Пищиков, Никос Дипларос и Павлин Иванов се оказаха на 5 точки от съперника след 60:65. Бен Ковач и Mиха Лапорник все пак не сбъркаха за 73:60. С два успешни наказателни удара Калвин Годфри оформи крайното 62:73.

КЪМ ДРУГИТЕ: В другата среща от тази група Опава се справи с Керавнос със 79:74 като гост.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 ноември Балкан ще гостува на Опава.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВИЦЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани