13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаТарту се възползва от грешките на Спартак в Европейската северна лига (видео)

Тарту се възползва от грешките на Спартак в Европейската северна лига (видео)

Втора поредна загуба за плевенчани в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак допусна втора поредна загуба в Европейската северна лига през този сезон. Отборът на Любо Минчев отстъпи на естонския Тарту със 71:83 като гост в мач от група А на турнира. Плевенчани са с баланс от 0-2 в този поток.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

НАЙ-ДОБРИ: Джулиън Люис и Родни Първис реализираха по 15 точки за Спартак, като първият грабна и 10 борби за дабъл-дабъл. Станимир Маринов се отчете с 12. Николай Стоянов финишира с 10 точки.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

Райн Вейдеман бе най-добър за Тарту с 21 точки, 7 борби и 5 асистенции. Арън Мейзиес вкара 14 плюс 6 борби. Джони Хюс, Анатолий Шундел и Риналдс Малманис отбелязаха по 11 точки.

РАЗВИТИЕ: След равностойната първата четвърт, Спартак все пак излезе напред в края й със 17:14 след успешни акции на Станимир Маринов и Родни Първис. През втория период домакините не допускаха българския тим да увеличи аванса си и стоеше близо чрез Март Розентал и Джони Хюс. Станимир Маринов, Цветомир Чернокожев и Родни Първис все пак оставиха плевенчани на лидерска позиция за 39:38 след 20 минути игра.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

След паузата Тарту излезе напред с 48:46, благодарение на Райн Вейдеман и Арън Мензиес. Джулиън Люис постави равенство на таблото за 49:49, но отново Вейдеман не сбърка за 52:49. Спартак все пак не изпуснаха естонците и чрез Николай Стоянов и Брайънт Томас се оказа на 2 точки от противника. Серия от 7-0, дело на Райн Вейдеман, Анатолий Шундел и Риналдс Малманис, фиксира 62:53 в полза на отбора на Гундарс Ветра. В последната част „бяло-черните“ дръпнаха със 17 точки за 72:55 след 8 безответни точки, с което си гарантираха успеха, възползвайки се от общо 15 технически грешки на „синьо-белите“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Все още остава неяснотата около визитата на Спартак на израелския Апоел Беер Шева. Това означава, че следващият двубой на Спартак ще бъде на 12 декември срещу литовския Ювентус в зала „Балканстрой“. 

СТАТИСТИКА ОТ ТАРТУ – СПАРТАК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани