13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаСъотборник на Везенков иска да играе за Гърция на световното

Съотборник на Везенков иска да играе за Гърция на световното

Томас Уолкъп e получил зелена светлина и от федерацията в южната ни съседка

Един от съотборниците на Александър Везенков в Олимпиакос Томас Уолкъп иска да играе за Гърция на световното първенство, което ще се проведе 25 август до 10 септември в Индонезия, Япония и Филипините. Това съобщава Gazzeta.gr.

Според информацията, от гръцката федерация са дали зелена светлина за подобна възможност. Предстои само документалната част около получаването на гръцко гражданство за гарда, който е родом от Пасадена, щата Тексас.

Ако Томас Уолкъп вземе гръцки паспорт, то селекционерът на представителния тим от южната ни съседка Димитрис Итудис ще може да избира между него, Тайлър Дорси, Наз Митру-Лонг и Илайджа Митру-Лонг за следващия голям турнир, който предстои за гърците. 

Томас Уолкъп носи екипа на Олимпиакос от 2021 г. насам. Наскоро бе обявено, че бившият играч на Жалгирис е удължил договора си с гръцкия гранд до 2027 г.

През 2022/2023 в Евролигата 30-годишният американец записва средно по 7.9 точки, 2.8 борби и 5.9 асистенции в общо 34 мача на „червено-белите“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани