7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияСпартак строши каръка в НБЛ (видео)

Спартак строши каръка в НБЛ (видео)

Плевенчани прекъснаха серия от шест поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак Плевен прекъсна серията си от шест поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Балканстрой“ тимът на Александър Дяковски надви Ямбол с 83:80 в последния мач от 8 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Маринчешки се разписа с 19 точки и 8 борби за Спартак. Със същия точков актив приключи и Николай Маринов, направил и 5 асистенции. Любен Пасков вкара 18 плюс 5 борби. Горан Остоич се отчете с 11 точки и 8 борби.

Уили Атууд бе най-добър за Ямбол с 21 точки. Ерик МакГил добави 20. Иван Лилов финишира с 11 точки. Андрей Иванов бе близо до дабъл-дабъл – 10 и 8 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините поведоха с 19:15 в края на първата част, но гостите обърнаха до 32:30 в началото на втория период. До почивката обаче плевенчани си върнаха лидерството за 40:35. След паузата Спартак постепенно направи преднината си двуцифрена – 13 точки. Гостите не се предадоха и през последната четвърт намалиха до 4 точки, но плевенчани удържаха натиска на съперника.

И ОЩЕ: Това бе първа победа за Спартак в НБЛ през този сезон, но той остава последен в класирането. Ямболии пък са с баланс от 2-5 и са седми.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Спартак Плевен ще гостува на Черноморец, а Ямбол ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани