7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Хвърлихме доста усилия, имаше и напрежение

Александър Дяковски: Хвърлихме доста усилия, имаше и напрежение

Това бе най-добрият ни мач от гледна точка на агресия в защита, коментира треньорът на Спартак

Победата не дойде лесно. Хвърлихме доста усилия, имаше и доста напрежение, което беше нормално с оглед на резултатите до този момент. Ние сами си го направихме да ни бъде толкова трудно с оглед на предишните мачове, които изиграхме. Бяхме доста натоварени психологически в тази среща, само ние можехме да излезем от ситуацията. Поздравявам момчетата за характера, който показаха срещу Ямбол. Това бе най-добрият ни мач от гледна точка на агресия в защита и единственият, в който се държахме като истински отбор от началото до края на терена и на пейката“, заяви треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски след първия успех на тима си през сезона в НБЛ, дошъл след 83:80 над Ямбол у дома.

По-широката ротация винаги е предимство, въпреки че в тази среща не завъртях толкова много състава. Завръщането на Димитър Маринчешки е голям плюс. Той започва да навлиза във форма, знаем, че е една от водещите фигури в отбора. С него играта ни е много по-различна и в двете фази. Венелин Христов има да работи във фитнеса, където трябва да заздрави мускулите. По всяка вероятност в средата на януари ще се завърне в залата“, добави наставникът на плевенчани, които прекъснаха серия от шест поредни загуби в шампионата.

Не очаквам нищо по-различно от всяко друго гостуване. Очаква ни много тежък мач срещу Черноморец. Това е отбор, който играе много силно, особено в последния мач срещу Берое в Стара Загора. Те показват доста впечатляващи неща. Ще бъде много трудно гостуване в Бургас, където всеки тим може да се опари. Ако не успеем да ограничим бързите точки им в транзиция, ще страдаме“, завърши Александър Дяковски.

Спартак строши каръка в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани