9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Апелирам да се помисли малко и за играчите

Тони Дечев: Апелирам да се помисли малко и за играчите

Изпуснахме много фаулове в Плевен, смята наставникът на Ямбол

“Всеки отбор се опитва в тази ситуация да се бори за победа. Да, ние сме от по-скромните тимове заедно със Спартак, но това няма никакво значение. Радваме това, че поне стана интересен мач. Да, ние пак допуснахме нашите си слабости. В двубой, приключил с разлика от 3 точки, това се оказва решаващо. По-важното за мен е, че не се отказват и се борят до последния момент, без значение кой с колко точки води. Опитвам се в моя отбор да променя т.н. манталитет на по-слабите отбори, които като отидат да играят като гости срещу силни тимове, да не се предават. Затова мога да поздравя моите момчета, че се опитахa„, коментира играта на своя тим в Плевен треньорът Тони Дечев слез загубата от Спартак с 80:83.

Малко не ни стигна, ако трябва да съм точен – слабото изпълнение на фаулове. Ние си изпросихме достатъчно, но изпуснахме много от тях. И в двубой, в който разликата е само 3 точки, можем да съжаляваме страшно много за тези пропуски. Интересното е, че не ни се отдава в началото да играем по начина, по който играхме в последната четвърт. Аз това го отдавам на характера на момчетата. С привличането на новия играч се надявам, че ще имаме по-голяма ротация и ще бъдем малко по-агресивни”, допълни наставникът на ямболии, които допуснаха пето поражение в лигата.

Привлякохме Франклин Уилямс, като документите му се обработват все още. Много се надявам да дойде преди Нова година, след което да потренира и да свикне с нас. Надявам се да го използваме през януари, който ще бъде много тежък“, така специалистът разясни ситуацията с американеца.

Нещата в първенството се нормализираха. Няма как да имаме качествен баскетбол без тренировъчен процес. Мачовете са си мачове, но в един момент те ще се натрупат и играчите ще се преуморят. Апелирам всички хора в Българската федерация по баскетбол да помислят малко и за играчите. Декември беше тежък месец, но призовавам да се помисли за следващия, който ще бъде още по-тежък. Успяхме да си възвърнем това, което изгубихме през ноември. И вече трябва да навлезем в по-нормален ритъм“, призова Тони Дечев.

Ще направим всичко възможно да покажем отново една прилична игра и да се противопоставим на Балкан. Знаем, че това е един много силен тим. Опитваме се да играем добре срещу всеки отбор. В нито един двубой не излизаме като предадени“, завърши треньорът на Ямбол.

Спартак строши каръка в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани