12.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияРилецо не се даде на Спартак у дома (видео)

Рилецо не се даде на Спартак у дома (видео)

25-та победа за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист регистрира 25-та победа в НБЛ през 2022/2023. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров надви Спартак Плевен с 88:84 в дербито на 31 кръг в родния елит. Самоковци имат в актива си и 4 загуби, с което се нареждат на първо място в класирането, докато селекцията на Любо Минчев е с баланс от 16-13 на петата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев реализира 22 точки за Рилски спортист. Мирослав Васов се включи от пейката с 14. Димаджио Уигинс добави 12 точки и 5 борби. Чавдар Костов регистрира 11.

Мартин Маринов бе най-добър за Спартак с 21 точки. Цветомир Чернокожев оформи дабъл-дабъл – 15 и 12 борби. С по 10 точки останаха Семаджи Хейнс-Джоунс и Станимир Маринов, като последният направи и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След няколко смени на водачеството през първата част Рилецо все пак излезе напред в края й след успешни акции на Йордан Минчев, Брандън Рандолф и Деян Карамфилов за 25:22. През втория период Спартак фиксира равенство за 31:31 чрез Николай Маринов, Цветомир Чернокожев и Божидар Аврамов, но Рилецо отвърна чрез Димаджио Уигинс, Мирослав Васов и Брандън Рандолф за преднина от 10 точки, с което постави на таблото 49:40 след 20 минути.

След паузата самоковци държаха двуцифрен авансът си чрез Александър Янев, Чавдар Костов и Димаджио Уигинс, но в средата на третия период гостите се вдигнаха и чрез Мартин Маринов, Николай Стоянов и Седариан Рейнс обърнаха за 69:68 в своя полза. В последната четвърт плевенчани имаха аванс от 5 точки 6 минути преди края, но след това допуснаха той да бъде заличен от Александър Янев, Чавдар Костов, Димаджио Уигинс и Деян Карамфилов, които изведоха Рилецо до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 април Рилски спортист ще има визита на Шумен, докато Спартак ще почива в следващия кръг в НБЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани