10.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаИСТОРИЧЕСКО: Везенков най-добър в мач №500 на Олимпиакос в Евролигата (видео)

ИСТОРИЧЕСКО: Везенков най-добър в мач №500 на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Крилото подобри личното си постижение по точки в турнира през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков доказа, че наистина се намира в страхотна форма напоследък. Българинът бе най-добър за Олимпиакос, но усилията му не стигнаха срещу Фенербахче след 77:84 при визитата му в Истанбул в мач от 16 кръг в Евролигата.

Със седем минути баскетбол не заслужавахме да спечелим. Трябва да играем по-добре в защита, за да победим, а когато не го правим, губим. Фенербахче беше в лоша в ситуация, а ние не се възползвахме. Сега гледаме към следващия мач. Ще играем срещу последния, но той разполага с много силни играчи„, заяви Александър Везенков.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило наниза рекордните за себе си през сезона с екипа на Олимпиакос 17 точки, които допълни с 4 борби, 2 асистенции и 1 чадър за 22 минути на паркета. При стрелбата си националът бе 1/2 от средно разстояние и 5/7 зад дъгата.

От неговите съотборници Ливио Жан-Шарл вкара 12 точки плюс 6 борби. С по 11 останаха Арън Харисън и Василис Спанулис.

Ян Весели бе най-резултатен за Фенербахче със 17 точки и 5 асистенции. ДеШоун Пиер се отчете с 14. Мелих Махмутоглу остана с 12 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: „Фенерите“ се отличиха с добро раздаване на топката, като направиха рекордните за себе си през сезона 25 асистенции, дошли от девет различни играчи. Нандо Де Коло и Ян Весели направиха по 5 завършващи подавания, следвани от Едгарас Улановас (4), Марко Гудурич (3) и ДеШоун Пиер (3).

КЪМ ИСТОРИЯТА: Това бе двубой №500 за Олимпиакос в най-новата история на турнира на богатите. „Червено-белите“ станаха третият клуб, който премина тази граница след ЦСКА Москва и Барселона.

И ОЩЕ: Турският гранд е с баланс от 6-10 и е 14-ти в класирането, докато селекцията на Йоргос Барцокас има 7 успеха и 8 поражения и е на 10-то място.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Олимпиакос и Александър Везенков ще гостуват на Химки, а ден по-късно Фенербахче ще излезе срещу АСВЕЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани