21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Франция даде урок на Полша и е на финал (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Франция даде урок на Полша и е на финал (ВИДЕО)

Отборът на Венсан Коле ще се бори за златото на Стария континент за първи път от 2013 г.

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция е първият финалист на европейското първенство. В Берлин момчетата на Венсан Коле нямаха проблеми срещу Полша след 95:54 в първия полуфинал от шампионата на Стария континент.

И ОЩЕ: За първи път от 2013 г. Франция ще спори за златото в Европа. За „петлите“ това ще бъде общо четвърти финал на европейско в историята им.

НАЙ-ДОБРИ: Гершон Ябуселе бе най-добър за Франция с 22 точки. По 10 добавиха Еван Фурние и Ели Окобо. По 8 точки реализираха Амат М`Байе, Венсан Поарие и Тери Тарпей. 

Михал Михалак и Ей Джей Слоутър бяха най-резултатни за Полша с по 9 точки. Матеуш Понитка остана със 7.

КЛЮЧЪТ: Французите нямаха спиране и стигнаха до двуцифрен аванс още през първото полувреме, като заложиха на силна игра в защита и водени от Гершон Ябуселе, стигнаха до 34:18 в своя полза. След паузата олимпийският вицешампион не намали оборотите и записа убедителна победа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 септември (неделя) от 21.30 ч. във финала на Евробаскет Франция ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал – Испания или Германия. Същият ден от 18.15 ч. Полша ще играе срещу загубилия в спора за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ ПОЛША – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани