12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаСпартак се бори, но Ювентус не се даде в Плевен

Спартак се бори, но Ювентус не се даде в Плевен

Трето поредно поражение за плевенчани в Европейската северна лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак допусна трета поредна загуба в Европейската северна лига. Пред своите фенове в зала „Балканстрой“ тимът на Любо Минчев не успя срещу непобедения Ювентус Утена след 82:92 в мач от група А на турнира.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис бе най-добър за Спартак с 19 точки. Николай Стоянов добави 11. По 10 точки вкараха Андрю Гордън, Томас Брайънт и Константин Тошков. 

Били Айви бе най-резултатен за победителите със 17 точки.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

РАЗВИТИЕ: След равностойното начало Спартак все пак успя да стигне до предимство в края на първата част, воден от Константин Тошков, Николай Стоянов и Ивко Ивков, за 22:17. През втория период домакините направиха аванса си 8 точки чрез Ивко Ивков, Андрю Гордън и Брайънт Томас за 30:22. Гостите обаче отвърнаха чрез Райън Тейлър, Мариус Валинскас, Шарунас Бенисиус и Айдин Пенава, за да излязат напред с 32:30. Надлъгването продължи преди тройка на Били Айви да фиксира 41:39 в полза на литовците.

След паузата Спартак не се отказваше и чрез Станимир Маринов, Андрю Гордън и Родни Първис постави ново равенство на таблото за 49:49. 12 безответни точки обаче изведоха отново Юве напред за 67:55 в края на третия период. През последните 10 минути въпреки опитите на домакините да се доближат, селекцията на Оливeр Костич не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 декември (петък) от 19.30 ч. Спартак ще има визита на Бакен. 

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЮВЕНТУС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани