11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаЛюбо Минчев: Не можем да се оплакваме от умора или от тежка...

Любо Минчев: Не можем да се оплакваме от умора или от тежка програма

Доста пропуски, особено в защита през второто полувреме, заяви треньорът на Спартак

Мога да кажа, че и в Естония играхме добре до 25-та минута, но след това се сринахме. Доста пропуски, особено в защита през второто полувреме. През първото се представихме по-добре, но след голямата почивка не успяхме да издържим да играем през целия мач по този начин. От гледна точка на желанието и старанието стояхме добре. Все пак всичко е коренно различно от нашата лига като енергия, твърдост и интензитет в защита. Всичко е на много по-високо ниво, неслучайно казах, че това ще ни помага много„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след загубата от Ювентус Утена с 82:92 в среща от група А на Европейската северна лига.

„До този момент не съм имал отбор, който да изпусне 14 наказателни удара. Естествено, че тежат. За първи път изпълняваме толкова много от наказателната линия, това се дължи и на агресивната защита на гостите. Това е сериозен проблем, защото и в българското първенство сме един от последните тимове по този показател от гледна точка на процентите. Изпуснахме прекалено много от тази зона. Същевременно сме един от най-резултатните отбори в родния шампионат“, добави наставникът на плевенчани, които са с баланс от 0-3 в своя поток.

Хубаво е това, че повечето играчи бележат. Когато това се случва, заплахата идва от повече страни, което е добре. Доволен съм от Джон‘Ил Фъджет, който се включи и не срещна проблеми, защото се притеснявах да не стане някоя беля. Не получи много минути за първи мач след завръщане, но е нормално да се уморява по-бързо, защото не е тренирал близо 10 дни“, каза още специалистът.

Константин Тошков се включи много добре, нямам забележки към него, доволен съм от това, което игра. Може би ми се иска да е малко-агресивен в защита, както беше в края на мача. Двамата с Фъджет са тези, които дават най-много енергия, както и Николай Стоянов. Това важи и за Ивко Ивков“, допълни той.

„Още в началото на сезона знаехме, че имаме такава програма и толкова много мачове. За нас това бе 14-ти мач през сезона, докато Ювентус вече има над 20 изиграни срещи. Ние ли да се оплакваме?! Няма от какво да се оплакваме, след като такива отбори имат толкова много двубои. Трябва да си дадем сметка, че не можем да се оплакваме от умора или от тежка програма. Щом ще сме хванали на хорото да играем в Европейската северна лига, ще имаме сгъстен цикъл. Гледали сме мачове на Бакен. Тепърва ще се подготвяме за мача в петък“, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани