12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаСимеон Илиев и Йере Вучица в Идеалния отбор в Балканската лига

Симеон Илиев и Йере Вучица в Идеалния отбор в Балканската лига

Двама играчи от български тимове сред най-добрите през сезона

Двама играчи от български отбори попаднаха в Идеалния отбор на Delasport Балканска лига през сезона в турнира. Това обявиха от надпреварата чрез официалния си сайт.

Сред най-добрите в Delasport Балканска лига са Симеон Илиев от Берое и Йере Вучица от Академик Пловдив. Останалите трима са Тайрън Харис от ТФТ, Отис Ливингстън от Куманово и Джахийв Флойд от Галил Гилбоа.

Симеон Илиев помогна на Берое да си проправи път до Финалната четворка, макар че тимът му имаше доста проблеми с контузии през този сезон. Крилото участва в 14 мача на старозагорци в надпреварата, като оставя срещу името си средно по 11 точки, 4.9 борби и 1.9 асистенции. Берое завърши втори в своята група F с баланс от 3-1.

Йере Вучица също имаше ключов принос за класирането на Академик за финалите в турнира, като селекцията на Йордан Янков финишира на второ място в своята група G с 2 победи и 2 загуби. През 2020/2021 хърватинът записва средни показатели от 12.5 точки, 6.2 борби и 1.7 асистенции в общо 13 двубоя.

Снимки: LAP

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани