19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСезон №10 за Васил Бачев в Академик

Сезон №10 за Васил Бачев в Академик

Пловдивчани ще продължат да разчитат на гарда

Васил Бачев ще играе по родните терени в следващите две години. Гардът ще продължи да носи екипа на Академик Пловдив, като ще започне 10-ти сезон с него. Това обявиха от клуба.

Щастлив съм, че един от най-добрите български баскетболисти остава в отбора. Смятам, че символиката между броя на сезоните в Пловдив и номера на екипа му може да се интерпретира по-интересни начини. Пожелавам успех на Васко, както с клубния, така и с националния отбор„, казва за него треньорът на Академик Йордан Янков.

195-сантиметровият гард е част от ростера на Академик още от времето, когато тимът се изявява в А група, а след това и при завръщането му в НБЛ. През последните години 29-годишният баскетболист е сред основните фигури в състава му.

С Академик Васил Бачев има бронз в НБЛ от 2020/2021, както и сребро от същия сезон в Delasport Балканска лига. В последната надпревара има и бронз от 2019 г.

През 2021/2022 той участва в квалификацията за ФИБА Къп с пловдивчани, а освен това реализира средно по 15.2 точки, 3.7 борби и 2.9 асистенции в общо 29 мача по родните терени, както и средни показатели от 11.2 точки, 3.3 борби и 3 асистенции в 13 двубоя в регионалната надпревара.

В кариерата си досега Васил Бачев преминава още през НСА, ЦСКА, Овергаз, Черноморец и Спартак Плевен.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани