11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСилна серия в последната част донесе успех на Балкан във Варна (видео)

Силна серия в последната част донесе успех на Балкан във Варна (видео)

Балкан отново на пътя на победата в Първата шестица

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се завърна на победния път в Първата шестица в НБЛ. Селекцията на Небойша Кнежевич се наложи над Черно море Тича с 95:79 при визитата си в двубой от 25 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: „Зелените“ са с баланс от 15-9 и се намират на четвърто място в класирането на родния елит, като имат и среща по-малко. Варненци са шести с 11 успеха и 14 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев се отчете с 26 точки, 9 борби и 5 асистенции за Балкан. Димитър Димитров добави 21, 11 борби и 6 асистенции. Сюприйм Ханна и Илиян Пищиков вкараха по 12 точки. Николай Грозев се разписа с 11.

Къртис Джоунс бе най-резултатен за Черно море Тича с 24 точки. Тач Ънру финишира с 22. Аверил Угба също стигна до двойните показатели – 14 точки и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: След като имаше аванс от 4 точки на голямата почивка за 50:46, Балкан достигна до двуцифрен такъв, воден от Димитър Димитров, Сюприйм Ханна, Йордан Минчев и Николай Грозев, за 68:56 в третия период. „Моряците“ отвърнаха чрез Къртис Джоунс, Мартин Коцев, Аверил Угба и Тач Ънру, за да сведат пасива си до 5 точки. Тройка на Николай Грозев оформи 73:65. В последната четвърт варненци не се отказаха и се доближиха 3 точки чрез Къртис Джоунс и Тач Ънру за 76:79. Последва серия от 11-0, дело на Димитър Димитров, Йордан Минчев, Илиян Пищиков и Сюприйм Ханна, с което Балкан си гарантира успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза в шампионата заради турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе в Арена Бургас от 15 до 17 март.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

  1. […] Димитър Димитров отбеляза 21 точки, допълнени от 11 борби и 6 асистенции в последния мач на своя Балкан в НБЛ. Крилото бе сред най-добрите при победата на „зелените“ над Черно море Тича с 95:79. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани