11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЧерноморец се пребори с ЦСКА у дома (видео)

Черноморец се пребори с ЦСКА у дома (видео)

Бургазлии прекратиха серията си от две поредни загуби в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец прекрати серията си от две поредни загуби в Първата шестица на НБЛ. На свой терен „акулите“ победиха ЦСКА със 78:68 в първия мач от 25 кръг в родния елит. Селекцията на Васил Евтимов е с баланс от 20-5 на върха в класирането, докато момчетата на Росен Барчовски имат 13 успеха и 11 поражения на пето място, но и двубой по-малко.

И ОЩЕ: В Бургас вече е Тони Троша, но той не взе участие в днешната среща.

НАЙ-ДОБРИ: Андрей Иванов бе много полезен за Черноморец и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 11 борби. Ладериан Грифин добави 16. Травис МакКонико се разписа с 13 точки и 9 асистенции. Алекс Уандие се включи от пейката с 12. Шон Смит грабна 14 борби плюс 8 точки.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Васил Бачев бе най-резултатен за ЦСКА със 17 точки и 5 асистенции. Камерън Грегъри (11 борби) и Георги Боянов (8 борби) останаха с по 15.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

РАЗВИТИЕТО: Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, което приключи с крехък аванс за домакините – 38:37. След паузата бургазлии направиха серия от 16-4, дело на Ладериан Грифин, Евгени Хаджирусев, Шон Смит и Андрей Иванов, за да дръпнат с 54:41. Въпреки усилията на Георги Боянов и Камерън Грегъри, Черноморец успя да фиксира 67:49 чрез Алекс Уандие, Шон Смит и Травис МакКонико. В последната четвърт гостите нанизаха 6 поредни точки, за да намалят до 55:67. Вицешампионите отвърнаха чрез Андрей Иванов и Травис МакКонико за 73:56. Столичани не се дадоха и се доближиха на 6 точки, след като Венцислав Петков, Георги Боянов, Иван Димитров и Васил Бачев бяха точни за 68:74. Травис МакКонико и Андрей Иванов гарантираха успеха на своя тим, оформяйки крайното 78:68.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза в шампионата заради турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе в Арена Бургас от 15 до 17 март.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани