9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаПартизан взе първото за сезона сръбско дерби в Евролигата (видео)

Партизан взе първото за сезона сръбско дерби в Евролигата (видео)

"Черно-белите" отказаха Цървена Звезда пред повече от 20 000 в Белград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Партизан триумфира в първото за сезона в Евролигата сръбско дерби. Пред повече от 20 000 зрители в „Щарк Арена“, в Белград селекцията на легендата Желко Обрадович отказа Цървена Звезда с 88:86 в среща от 5 кръг в турнира на богатите. „Черно-белите“ са с баланс от 2-3 и са 12-ти в класирането, докато „звездашите“ са с 1 успех и 4 поражения и са 16-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Алекса Аврамович завърши с 14 точки за победителите. Зак Лидей добави 13. Огнен Ярамаз вкара 12 точки. Франк Камински се отчете с 11 и 5 борби.

Жоел Боломбой бе най-резултатен за Цървена Звезда с 16 точки. Шабаз Нейпиър финишира с 14. С по 11 точки останаха Адам Ханга и Яго дос Сантош, като последният направи и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Алекса Аврамович се превърна в катализатор за победата на Партизан, ставайки автор на 11 от общо 35-те му точки в последната четвърт. В този период „черно-белите“ заличиха пасив от 12 точки, водени от Аврамович, който се отличи с ключова тройка 1.16 мин. преди сирената, както и от Зак Лидей и Огнен Ярамаз, гарантирали успеха на своя тим с успешни акции във финалните секунди.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 ноември Партизан ще бъде гост на Баскония, докато ден по-рано (б.а. – на 2 ноември) Цървена Звезда ще приеме Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани