19.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоНационални отбориБългария се бори, но не успя срещу Финландия на старта на евроквалификациите...

България се бори, но не успя срещу Финландия на старта на евроквалификациите за жени (видео)

Борислава Христова наниза 27 точки за представителния ни тим

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България започна със загуба участието си в квалификациите за следващото европейско първенство за жени. Националките отстъпиха на Финландия с 65:75 в първия си мач от група B на пресявките.

И ОЩЕ: Двубоят бе първи за Таня Гатева начело на представителния ни тим при дамите. Срещата в „Арена Самоков“ бе наблюдавана от президента на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса, от президента на БФБ Георги Глушков и от бившия селекционер на мъжките национални отбори на Финландия и Германия Хенрик Детман.

НАЙ-ДОБРИ: Капитанът на България Борислава Христова наниза 27 точки, допълнени от 5 борби. Ива Костова добави 12.

Авак Куйер бе най-добра за Финландия и оформи дабъл-дабъл – 27 точки и 11 борби. Лота-Май Лахтинен се отчете с 11, 9 борби и 5 асистенции. Елина Коскимиес остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: В началото двата състава си размениха по няколко силни момента преди Борислава Христова и Златка Маданкова да изведат България до 20:16. Финландия реагирира и обърна до 23:22, но два успешни наказателни удара на Карина Константинова фиксираха 24:22 за нашите в края на първата част. През втория период националките ни увеличиха аванса си до 6 точки за 31:25 след успешни акции на Габриела Николова, Ива Костова и Борислава Христова, но гостите отвърнаха чрез Хелми Толонен, Тереса Сепала и Елина Арнисало за 33:35 на голямата почивка.

След паузата надлъгването между двата тима продължи преди финландките да дръпнат със 7 точки чрез Тереса Сепала, Елина Арнисало и Руса Лехторанта за 50:43 в края на третата четвърт. През последните 10 минути преднината на съперника достигна 15 точки, но българките се върнаха със серия от 10-0, дело на Габриела Николова и Борислава Христова, за 58:63. Отборът на Илка Палвиайнен си осигури успеха чрез Лота-Май Лахтинен и Авак Куйер, които оформиха крайното 75:65.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 ноември (неделя) от 18.30 ч. България ще гостува на Словения в Любляна.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ФИНЛАНДИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани