9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияОтиде си Людмил Нейков

Отиде си Людмил Нейков

Една от личностите с голям принос за развитието на българския баскетбол е напуснал този свят на 90 години

Една от личностите с голям принос за развитието на българския баскетбол си отиде от този свят. На 90-годишна възраст ни напусна Людмил Нейков.

Той е роден на 16 юли 1933 г. Започва да тренира още в гимназията. Играе за юношите на Червено знаме, а след това и за състава на Софийския университет в А група. Заболяване рано слага край на състезателната му кариера, но той остава в баскетбола, вече като съдия. На международно ниво свири мачове и на Европейски първенства, а след навършване на 50 г. става и международен комисар.

В продължение на 20 години е председател на Дисциплинарната комисия към БФБ, като е бил част и от други комисии към федерацията. Работел е и като конституционен съдия. През 2017 г. получава най-високата награда, връчвана от БФБаскетбол, приз за изключителни заслуги към българския баскетбол – кристална купа със златни букви.

Всеки, който желае да си вземе последно сбогом с Людмил Нейков, може да го направи на 11 март (понеделник) от 15:00 ч. в храма „Свети Седмочисленици“ в София.

Екипът на BBALL.BG изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Людмил Нейков!

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани