19.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Сърбия не се смили над Китай (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Сърбия не се смили над Китай (видео)

Отборът от западната ни съседка мина кота 100, но и загуби един от играчите си

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Сърбия постигна категорична победа на старта на световното първенство. Момчетата на Светислав Пешич изнесоха лекция на Китай със 105:63 в двубой от група B на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Сърбите обаче се сблъскаха с проблем още в първия си мач на турнира. Филип Петрушев, който от новия сезон ще играе във Филаделфия отвъд океана, игра само 6 минути, в които се отчете с 8 точки и 2 борби. Центърът получи контузия в десния глезен още през първото полувреме.

НАЙ-ДОБРИ: Капитанът на Сърбия Богдан Богданович и Ваня Маринкович дадоха тон с по 14 точки. Душан Ристич се разписа с 13 и 6 борби. Никола Милутинов регистрира 11 точки и 6 борби.

Руи Джао бе най-добър за Китай със 17 точки. Джоу Ци остана с 12 и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Сърбите показаха по-точен мерник в стрелбата от игра – 57.6% срещу 38.1 за отбора на Саша Джорджевич. Освен това, сребърният медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. направи и повече асистенции – 30 завършващи подавания срещу 17 за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 август (понеделник) от 15.00 ч. Сърбия ще има мач срещу Пуерто Рико, а същия ден от 11.00 ч. Китай ще премери сили с Южен Судан.

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – КИТАЙ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани