12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Лука Дончич показа класа за Словения още на старта в...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Лука Дончич показа класа за Словения още на старта в Окинава (видео)

Гардът на Далас в НБА избухна с 37 точки срещу Венецуела

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Воденa от НБА звездата си Лука Дончич, Словения постави успешен старт на участието си на световното първенство. Тимът на Александър Секулич се наложи над Венецуела със 100:85 в мач от група F на турнира, който се игра в Окинава.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич включи на високи обороти още в първия мач на Словения на шампионата на планетата и избухна с 37 точки, като бе 13/16 от фаул линията. Освен това, гардът на Далас в НБА не бе далече и от трипъл-дабъл, след като допълни статистиката си със 7 борби и 6 асистенции.

От неговите съотборници Майк Тоби се отчете с 21 точки и 5 борби. Клемен Препелич финишира с 18 и 6 борби.

Гарли Сохо бе най-резултатен за Венецуела с 16 точки. Хорман Замора и Хейслър Гилет останаха с по 12.

КЛЮЧЪТ: Венецуела демонстрира добра успеваемост в стрелбата от тройката през първото полувреме, като бе 12/25 и фиксира 51:56 след едно полувреме игра. След паузата обаче Лука Дончич, Майк Тоби и компания нанесоха своя удар, спечелвайки третия период с 22:12, за да дръпнат със 78:63 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В понеделник (28 август) Словения ще спори с Грузия от 14.30 ч., докато същия ден от 11.00 ч. Венецуела ще излезе срещу Кабо Верде.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – ВЕНЕЦУЕЛА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани