8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЛевски пребори Балкан за 1-2 в полуфиналите на НБЛ

Левски пребори Балкан за 1-2 в полуфиналите на НБЛ

"Сините" останаха без Йордан Минчев, който получи контузия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски постигна първа победа в полуфиналите на НБЛ. Пред около 2000 зрители в своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов се наложи над Балкан с 66:56, за да намали пасива си до 1-2 в серията от втория етап на елиминациите в родния елит. 

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев се представи силно и бе близо до дабъл-дабъл за Левски – 16 точки и 9 борби. Чавдар Костов добави 14 и 7 борби. Адонте Паркър финишира с 10 точки. Зейн Ноулс остави срещу името си в статистиката 9 и 11 борби.

Дерик Маркс и Крисчън Джоунс бяха най-резултатни за Балкан с по 14 точки, като вторият грабна и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна вихрено и чрез Чавдар Костов, Венцислав Петков и Йордан Минчев поведе с 14:5. Марио Литъл, Ивица Радич и Христо Захариев пък се възползваха от пропуските на гостите и направиха аванса на тима си двуцифрен за 23:10 след 10 минути игра. През втория период домакините държаха преднината си преди Балкан да направи серия от 8-0, дело на Димитър Димитров, Крисчън Джоунс и Дивон Уошингтън, за 23:30. Адонте Паркър и Ивица Радич пък фиксираха 34:25 в полза на шампионите на голямата почивка.

След паузата ботевградчани се доближиха след 33:39 с кош на Крисчън Джоунс, но Чавдар Костов даде глътка въздуж на столичани за 41:33. От другата страна Димитър Димитров и Амад Рори не сбъркаха за 39:41. Тройка на Христо Захариев успокои нещата за 44:39, но за кратко. Балкан успя да излезе напред с 45:44 след 6 безответни точки на Дерик Маркс и Николай Грозев в края на третата част. През последната четвърт надлъгването продължи преди „сините“ да направят серия от 6-0 с автори Чавдар Костов, Адонте Паркър и Христо Захариев за 56:50. Проблемите за „зелените“ са увеличиха с още един след петия фаул на Крис Минков, а Левски стигна до +10 точки в своя полза чрез Цветомир Чернокожев и Христо Захариев за 62:52. До финалната сирена домакините не изпуснаха водачеството и стигнаха до победата, която ги остава в битката на полуфиналите в НБЛ.

И ОЩЕ: Финалистът в турнира за Купата на България остана без Йордан Минчев в началото на второто полувреме. Крилото на Левски стъпи накриво и получи контузия в глезена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №4 между Левски и Балкан ще бъде на 20 май (петък) от 19.00 ч. в столичната зала „Универсиада“. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани