16.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Австралия смаза Финландия на старта (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Австралия смаза Финландия на старта (видео)

Пати Милс и компания дадоха само една част на съперника

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Австралия започна ударно участието си на световното първенство. Бронзовият медалист от последната Олимпиада не остави шансове на Финландия след 98:72 в първия мач от група Е на шампионата на планетата, който се проведе в „Окинава Арена“ на японска земя.

НАЙ-ДОБРИ: Пати Милс блесна за Австралия с 25 точки и 8 борби. Джош Гиди бе близо до трипъл-дабъл – 14, 9 борби и 8 асистенции. Джо Ингълс вкара 13 точки. Данте Екзъм приключи с 10.

Лаури Марканен бе най-резултатен за Финландия с 19 точки и 8 борби. Сасу Салин остана с 13.

КЛЮЧЪТ: Финландците взеха първата част, след която водеха с 21:17, но Пати Милс и компания стигнаха до обрат още до почивката, излизайки напред с 45:40. След паузата Бумърс навъртяха общо 56 точки срещу 32 за съперника, с което си гарантираха успеха, финиширайки и с успеваемост в стрелбата от игра 51%.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 август (неделя) от 11.30 ч. Австралия ще излезе срещу Германия, докато същия ден Финландия ще спори с Япония от 15.10 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНЛАНДИЯ – АВСТРАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани