23.8 C
София
събота, май 18, 2024
НачалоНБАМинесота удари първи в серията от полуфиналите на Запад (видео)

Минесота удари първи в серията от полуфиналите на Запад (видео)

"Горските вълци" излязоха напред в серията с Денвър

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Минесота започна с победа участието си във втория етап на плейофите в НБА. „Горските вълци“ се справиха с Денвър със 106:99 като гости и поведоха с 1-0 в полуфиналната плейофна серия в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Едуардс записа името си със златни букви в историята на Минесота, регистрирайки клубен и личен рекорд по резултатност в елиминациите – 43 точки, като 25 от тях през първото полувреме. Гардът бе 17/29 при стрелбата си от игра, като допълни статистиката си със 7 борби.

От неговите колеги Карл-Антъни Таунс се разписа с 20 точки. Наз Рийд се включи от пейката с 16.

Никола Йокич бе най-добър за Денвър с 32 точки, 8 борби и 9 асистенции. Майкъл Портър Джуниър се отчете с 20 и 6 борби. Джамал Мъри остана със 17 точки.

КЛЮЧЪТ: При равенство 84:84 гостите взеха нещата в свои ръце и направиха серия от 18-7, дело на Наз Рийд, Антъни Едуардс и Руди Гобер, с което стигнаха до успеха. Тимбърулвс бяха 52.4% в стрелбата от средно-далечно разстояние, като овладяха и общо 42 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №2 между Денвър и Минесота ще бъде на 7 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – МИНЕСОТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Баскетболистът на Минесота в НБА Антъни Едуардс коментира сравненията с легендата Майкъл Джордан. Те се появиха в последно време и се засилиха след като гардът наниза 43 точки в първия мач от полуфиналите на З…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани