11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Рекордните 55 играчи от НБА в Индонезия, Япония и Филипините

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Рекордните 55 играчи от НБА в Индонезия, Япония и Филипините

Шампионатът на планетата започна с постиженията още на старта

Световното първенство влиза в книгата с рекордите още на старта си. Шампионатът на планетата, който стартира в Индонезия, Япония и Филипините, започва с общо 55 играчи от НБА от 20 различни страни, които ще се състезават на турнира от днес до 10 септември.

Тази цифра праща в историята предишното постижение – 54 играчи от 17 държави на световното първенство през 2019 г. На шампионата на планетата през 2014 г. се изявяват общо 45 състезатели от лигата.

С най-много баскетболисти от НБА е САЩ (12), а след това се нареждат Австралия (9), Канада (7), Германия (4), Франция и Сърбия са с по трима. 24 клуба от най-силното първенство в света имат представители на шампионата, като четири от тях имат по петима играчи – Минесота, Орландо, Оклахома и Юта.

Сред играчите, които ще наблюдаваме на световното от НБА, са Лука Дончич, Антъни Едуардс, Шай Гилджъс-Александър, Руди Гобер, Тайрис Халибъртън, Брандън Инграм, Джерън Джаксън Джуниър, Лаури Марканен, Карл-Антъни Таунс и Никола Вучевич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани