10.5 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияРилски спортист изтърпя щурма на ЦСКА (видео)

Рилски спортист изтърпя щурма на ЦСКА (видео)

Васил Попов герой за самоковци с 21 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна втора поредна победа в НБЛ. Пред своята публика селекцията на Любомир Киров издържа срещу ЦСКА след 79:78 в последния мач от 6 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Самоковци са с баланс от 3-3 и са шести в класирането на шампионата при мъжете. Столичани са с 4 успеха и 2 поражения, което ги поставя на трето място в подреждането.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Попов отбеляза 21 точки за Рилски спортист. С по 13 се отчетоха Чавдар Костов (7 асистенции) и Крейг Оуен, който грабна и 9 борби. Джоузеф Лоусън приключи с 10 точки и 6 борби.

Кейлъб Уесън бе много полезен за ЦСКА и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 10 борби. Брандън Йънг регистрира 19 и 5 асистенции. С по 13 точки останаха Георги Боянов (5 борби) и Венцислав Петков (7 асистенции).

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме Рилецо стигна до преднина от 18 точки, воден от Джоузеф Лоусън, Чавдар Костов и Алекс Симеонов, за 32:14. ЦСКА обаче направи серия от 12-0, дело на Александър Радукич, Брандън Йънг и Кейлъб Уесън, за да сведе пасива си до 26:34. Кош на Крейг Oуен фиксира 36:28 в полза на самоковци на голямата почивка.

След паузата Чавдар Костов и Джоузеф Лоусън върнаха двуцифрената преднина на домакините за 46:35. „Червените“ продължиха да настояват и се доближиха на 3 точки за 48:51 след успешни акции на Георги Боянов, Брандън Йънг и Венцислав Петков. Рилецо обаче отново намери начин да дръпне чрез Крейг Оуен и Васил Попов за 60:48. В последните 10 минути Рилски стигна до 16 точки в своя полза, след като Васил Попов не спираше да вкарва. ЦСКА се вдигна и се върна в срещата чрез Кейлъб Уесън, Венцислав Петков, Георги Боянов и Брандън Йънг, за да се озове на 2 точки от съперника 0.5 секунди преди сирената. Крейг Оуен прати на линията Кейлъб Уесън, който бе точен само веднъж, оформяйки крайното 78:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 октомври Рилски спортист ще приеме Академик Пловдив, докато ден по-рано (б.а. – 19-ти) ЦСКА ще бъде домакин на Спартак Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Крейг Оуен има качества, затова е в Рилски спортист. Видяхте, че Джоузеф Лоусън натрупа три лични нарушения и Крейг го смени. Мога да кажа, че и мен ме изненада, не очаквах да играе така срещу Кейлъб Уесън. Смятам, че си свърши работата, заради която е взет. Цяла седмица говоря на момчетата, че ако искаме да спечелим срещу този класен отбор на ЦСКА, който показа на какво е способен в последната част, ние трябва да спечелим борбата. Те имат добър тим и борци в нападение, ние играхме изключително сърцато. Искам да ги поздравя, това се показа при борбата под коша, която спечелихме с 45-32. Сърцатата игра и себераздаването бяха ключови за този двубой„, заяви треньорът на Рилски спортист Любомир Киров след победата над „червените“ със 79:78. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани