12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан преодоля съпротивата на Спартак (видео)

Балкан преодоля съпротивата на Спартак (видео)

3 поред за "зелените" в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа трета поредна победа в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ селекцията на Петър Златанович надви Спартак с 89:85 в мач от 5 кръг. Ботевградчани са с баланс от 4-1, докато плевенчани имат 3 успеха и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Карл-Йохан Липс се отчете с 25 точки за Балкан. Малик Топин завърши с 23 и 6 борби. Димитър Димитров остави срещу името си 15 точки и 6 борби.

Николай Стоянов бе най-добър за Спартак с 22 точки. Родни Първис вкара 15. Андрю Гордън остана с 13 точки и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима си размениха по няколко силни момента в първите 10 минути, но в края им Майки Диксън и Карл-Йохан Липс все пак изведоха Балкан напред с 24:21. През втория период „зелените“ увеличиха аванса си до 8 точки чрез Илиян Пищиков, Майки Диксън и Малик Топин за 33:25. Гостите отговориха чрез Станимир Маринов, Андрю Гордън, Николай Стоянов и Родни Първис, като излязоха напред с 35:33. Шампионите не се забивиха и отново си върнаха водачеството за 44:37 след успешни акции на Димитър Димитров, Мартин Сотиров, Карл-Йохан Липс и Малик Топин за 44:37.

След паузата Спартак на няколко пъти сведе пасива си до 3-4 точки чрез Станимир Маринов, Родни Първис, Николай Стоянов и Брайънт Томас. Балкан все пак не се огъваше и чрез Димитър Димитров, Девин Харис и Майки Диксън държеше лидерството за 63:60 в края на третата четвърт. В последната част надглъването продължи преди Илиян Пищиков, Карл-Йохан Липс и Малик Топин да изведат Балкан едни гърди напред за 78:74. Последва серия от 5-0 за отбора на Любо Минчев за 79:78 в негова полза. Четири поредни успешни наказателни удара на Димитър Димитров и далечен снаряд на Карл-Йохан Липс гарантираха успеха на домакините.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 ноември Балкан ще приеме Миньор 2015, докато същият ден Спартак ще гостува на Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани