12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСашо Везенков: Много голямо нещо е да станеш Най-добър спортист на годината...

Сашо Везенков: Много голямо нещо е да станеш Най-добър спортист на годината в България

Гордея се много, сподели бащата на Александър Везенков

На днешния ден Сашо Везенков е сигурно един от най-гордите бащи в българския баскетбол. Синът му Александър Везенков бе обявен за Спортист №1 на България в 65-тото издание на анкетата сред спортните журналисти в страната.

Това е изключителна гордост за всеки родител. Много голямо нещо е да станеш Най-добър спортист на годината в България. Гордея се много. Бил съм баскетболист и знам колко е трудно. Преди години беше немислимо баскетболист да стане №1.

Но Сашо показа как може да се направи – с много труд, с много желание. Изключително много работа. Без труд това не може да се постигне. Изцяло негова заслуга е да се пребори с всички неща, които се случваха с него през последните години.

Надявам се да бъде пример за много малки деца и да го последват, да играят баскетбол, да работят и да се трудят да станат по-добри. Дано българският баскетбол да дочака по-добри дни. Вече в България имаме примера как едно момче, българин, може да стигне до първите пет на Евролигата, до Финалната четворка, да е шампион на Гърция, да е сред най-добрите в Европа на Евробаскет.

От тук-нататък е още по-трудно да се задържиш там, където си стигнал в тази конкуренция. Пожелаваме си да е здрав и гордост за цялото семейство!“, сподели Везенков-старши.

Александър Везенков е Спортист №1 на България за 2022 г.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани