11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияНСА загря за плейофите с категорична победа в ББЛ А група

НСА загря за плейофите с категорична победа в ББЛ А група

Баскетболистите на Явор Аспарухов се справиха с Атлетик

НСА загря с категорична победа за плейофите в западния регион на ББЛ А група. В последния си мач от редовния сезон тимът надви намиращия се в дъното на класирането тим на Атлетик със 100:74 в столичната зала „Триадица“, след като водеше почти през цялото време.

Независимо от изхода на тази среща, отборът на НСА вече си бе гарантирал четвъртата позиция, като на четвъртфиналите ще има за съперник Енигма Фойерверк.

Срещата започна с доста висока резултатност, като почти през цялата първа четвърт вървеше кош за кош. В края й тимът от спортната академия взе леко предимство и след десет минути игра водеше с 26:20. Атлетик имаше много висок процент при стрелбата в подкошието, но НСА отбеляза 7 тройки само до почивката и на нея се оттегли при 55:44 в своя полза.

Разликата падна под 10 точки непосредствено след паузата, но бързо баскетболистите на Явор Аспарухов отново започнаха да трупат аванс и преди заключителната четвърт бяха напред с 83:55. Преднината им мина границата от 30 точки през последната част, като до края те нямаха проблем да спечелят убедително.

С 20 точки и 7 борби за победителите завърши Даниел Милчев. По 17 точки имат Георги Дамянов и Мартин Петров (9 борби), Мартин Мандалски реализира 12 точки.

За Атлетик над всички с 28 точки и 7 борби бе Радослав Йорданов, с 18 точки и 7 борби е Александър Димитров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани