8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБойко Миленков: С пешеходния баскетбол, който демонстрираме, няма как да стане

Бойко Миленков: С пешеходния баскетбол, който демонстрираме, няма как да стане

До края на сезона, който не се напъва в защита, няма да помирише игрище, категоричен е наставникът на Берое

„Много неприятна загуба. Добре, че идва в този момент. След мача в Плевен стана ясно, че трудно ще се придвижим нагоре или надолу в класирането. Още там, пък и преди това се видя, че сме в лошо състояние. Проспахме първите 5 минути. После се събудихме и с лекота вкарахме 62 точки до полувремето, след което буквално спряхме да се движим в нападение. За защита какво да говоря. Ние цял сезон с лекота получаваме по 100 точки всеки мач. Омръзна ми да се разправям без резултат. До края на сезона, който не се напъва в защита, няма да помирише игрище. Не ме интересуват минути, статистики, българи, чужденци, всякакви проблеми и т.н. Да ми се сърдят колкото искат. Опитах всичко възможно, с всякакви положителни подходи дотук„, коментира наставникът на Берое Бойко Миленков след поражението от Шумен с 98:103 у дома в мач от НБЛ.

Ние не сме отбор, който има класа, или е в състояние да печели мачове, като се разхождаме по игрището. Имаме в главите си, че разполагаме с потенциал, но с пешеходния баскетбол, който демонстрираме, няма как да стане. Без тичане, без енергия, без усилия, без борба, без битка, без отборна работа, както тренираме, така и играем. За да имаме претенции и ниво, на първо място трябва да подобрим тренировъчния процес. Резултатът ще дойде след това. И ако момчетата не го разбират това, просто за нас сезона е приключил. Дали има време, незнам. Не виждам как Левски няма да ни сложи 30 в състоянието, в което сме“, каза още наставникът на старозагорци, за които във вторник (21 март) предстои 1/4-финал за Купата на България в „Арена София“.

Ето и какво каза за мача баскетболистът на Берое Дариъс Хол, който вкара 13 точки:

Играхме под нивото, което имаме. Всичко ни се получаваше много лесно през първото полувреме и след това нещата излязоха извън контрол. Съжалявам за тази загуба. Само това мога да кажа.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани