11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯмбол взе победата в последния мач за 2022 г. в НБЛ

Ямбол взе победата в последния мач за 2022 г. в НБЛ

Отборът на Александър Алексиев спря негативна серия в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол стопира серия от четири поредни загуби в НБЛ. В последния за 2022 г. мач от родния елит отборът на Александър Алексиев се наложи над Берое с 88:82 при визитата си в зала „Общинска“, в Стара Загора. Така ямболии вече имат баланс от 4-8 и са осми в класирането, докато „зелено-белите“ са седми с 5 успеха и 7 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Уилям Таварес поведе колоната на реализаторите за Ямбол с 18 точки и 8 борби. Трей Сампсън добави 15 и 6 борби. Декуан Морис вкара 14 точки. Доминик Кристиано остави срещу името си 13 и 5 борби. Иван Лилов се разписа с 12 точки и 6 асистенции. Георги Герганов приключи с 10 и 7 борби.

Дариъс Хол бе най-резултатен за Берое с 18 точки и 7 борби. Александър Тодорович се включи от пейката с 16 и 8 борби. Ти Кей Идоджи финишира с 13 точки и 7 борби. Корнелиъс Хъдсън остана с 11 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Ямболии започнаха силно и водени от Иван Лилов, Доминик Кристиано и Уилям Таварес поведоха с 21:11 в края на първия период. През втората част Берое отговори и намали пасива си до 2 точки след успешни акции на Робърт Георгиев, Александър Тодорович, Ти Кей Идоджи и Корнелиъс Хъдсън, но гостите отново си върнаха двуцифрения аванс за 50:40 след силна игра на Уил Таварес, Декуан Морис и Трей Сампсън.

След паузата старозагорци не се отказаха и чрез Дариъс Хол, Дарин Иванов и Александър Тодорович сведоха пасива си до 4 точки. Ямбол обаче не се забави и чрез Иван Лилов, Трей Сампсън и Георги Герганов фиксира 70:54 в своя полза в края на третата четвърт. През последните 10 минути домакините се вдигнаха на финален щурм и се озоваха на 3 точки от съперника след тройка на Ти Кей Идоджи за 70:73. Успешни наказателни удари на Иван Лилов и Трей Сампсън сложиха точка на спора в края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 януари 2023 г. Ямбол ще гостува на Академик Пловдив, докато същия ден Берое ще играе срещу Спартак в Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани