14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоНБАСакраменто обяви привличането на Александър Везенков (ВИДЕО)

Сакраменто обяви привличането на Александър Везенков (ВИДЕО)

"Кралете" представиха българина

Сакраменто представи официално Александър Везенков като свое ново попълнение. „Кралете“ не разкриват подробности относно договора на крилото, но според медиите отвъд океана, той е за три години (б.а. – като първите две са гарантирани, докато третата е опция). Стойността му е около $20 млн.

Александър Везенков постигна договорка с „кралете“ още преди няколко седмици. Самият той дори бе в САЩ по-рано този месец и се запозна с част от новите си съотборници, както и с треньорите и ръководството на клуба.

Спортист №1 на България за 2022 г. наскоро сподели първите си впечатления от краткия си период в Сакраменто. Александър Везенков потвърди, че ще отиде в НБА с увереност.

Така от есента 27-годишният баскетболист ще се превърне във втория българин, който ще играе в лигата. Преди него това прави Георги Глушков като част от Финикс през 1985/1986.

В Сакраменто Александър Везенков ще носи екип с №7. 

206-сантиметровото крило бе избран във втория кръг на драфта на НБА от Бруклин под №57 през 2017 г. През януари 2021 г. правата му преминаха в Кливланд покрай сделката на Нетс около Джеймс Хардън. През юни 2022 г. те се озоваха в Сакраменто при трейд с „кавалерите“. През последната година Кингс следяха изкъсо изявите на Александър Везенков и не се забавиха с привличането му.

През изминалите пет сезона националът игра за Олимпиакос, като през 2022/2023 стана MVP и Реализатор №1 в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Сакраменто представи официално преди броени часове Ал… Според генералният мениджър на Кингс Монти МакНайър, много хора отвъд океана не познават добре качествата на българина.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани