19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов в Плевен за трети пореден сезон

Николай Стоянов в Плевен за трети пореден сезон

196-сантиметровият баскетболист отново с екипа на Спартак

Спартак отново ще има услугите на един от най-отдадените играчи в НБЛ. Николай Стоянов ще играе за плевенчани за трети пореден сезон. 

196-сантиметровият баскетболист носи екипа на „синьо-белите“ от 2021 г. насам. През миналия сезон той записва средно по 12.4 точки, 3.5 борби и 2.1 асистенции в общо 35 мача по родните терени.

Професионалният път на Николай Стоянов минава още през родния Черно море, младежкия национален отбор в мъжкия ни елит, Икономически университет-Варна, Рилски спортист, Лукойл Академик, Левски Лукойл и Берое. В чужбина пък има период в румънския Крайова, където играе под ръководството на Александър Тодоров.

Носител на 2 Купи България – с варненци през 2015 г. в Плевен и с Рилецо през 2016 г. в Ботевград. Има шампионска титла в НБЛ и трофей в Балканската лига със столичани през 2018 г.

През новия сезон Николай Стоянов ще си партнира в Спартак с Константин Тошков, Станимир МариновЦветомир Чернокожев и Денислав Вутев, както и с американците Джон’Ил Фъджет и Джулиен Люис. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани