10.5 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Руди Фернандес: България е добър тим, трябва да сме готови в защита...

Руди Фернандес: България е добър тим, трябва да сме готови в защита (ВИДЕО)

Нашата задача е да се борим във и за всеки мач, започвайки от утре, допълва капитанът на Испания

Капитанът на Испания Руди Фернандес се изказа ласкаво за България по време на официалната пресконференция преди Евробаскет 2022. На 37 години баскетболистът на Реал Мадрид има на сметката си 5 медала от шампионати на Стария континент, включително 3 европейски титли.

Със сигурност България е добър тим, защото се класираха на европейското, а това не е лесно. Играхме сме срещу Везенков, един от най-добрите играчи в Евролигата през миналия сезон. По тази причина трябва да сме готови в защита и да се представим по най-добрия начин в нападение„, заяви Руди Фернандес. 

Отборът ни е готов да се бори. Без значение колко медала имаме, това е друга надпревара, друга цел за нас, за която да се състезаваме. Това е нашата задача за тази надпревара„, каза още крилото. 

“За младите играчи е добра възможност да участват на този турнир, но ние не сме натоварени с напрежение. Да, Испания винаги се състезава, винаги се бори за медалите, но сега нашата задача е да се борим във и за всеки мач, започвайки от утре. След това имаме мач с Грузия. Ментално трябва да подхождаме стъпка по стъпка, завърши Руди Фернандес. 

Ето какво каза Руди Фернандес по време на днешната пресконференция: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани