11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Серджо Скариоло: Трябва да бъдем готови за България

Серджо Скариоло: Трябва да бъдем готови за България

Изпитваме респект към нашия съперник, казва още селекционерът на Испания

Селекционерът на Испания Серджо Скариоло сподели, че тимът му изпитва респект към България преди утрешния мач от Евробаскет 2022. Двата тима ще се изправят един срещу друг утре (1 септември) от 14.30 ч. в „Арена Тбилиси“ на старта на турнира.

Осем от моите играчи никога не са играли на големи форуми, така че това може да бъде леко опасно, но ние не се притесняваме от този факт. Очакваме нашите млади играчи да бъдат гладни и мотивирани, за да покажат, че можем да сме конкурентоспособни, защото в края на деня всеки се опитва да поеме отговорност и да покаже, че може да играе на нивото, на което не е играл до този момент. Опитваме се да максимализираме нашите умения и да сведем до минимум нашите грешки, както всеки друг отбор. Свършихме достатъчно работа, за да се подготвим. Изпитваме респект към нашия съперник, който разполага с двама много добри играчи, както и с още добри баскетболисти, които са силни стрелци. Трябва да бъдем готови„, смята Серджо Скариоло. 

България има лидери като Александър Везенков и Дий Бост, но аз съм сигурен, че техният селекционер е запознат много по-добре от мен с това, което се случва в съблекалнята им. Всеки един от тях може да бъде част от гледна точка на химията в тима и конкурентоспособността. Осъзнаваме, че играят много добре на пик анд рол и техните двама най-добри играчи се възползват умело от свободните пространства. Трябва да бъдем много внимателни с останалите им играчи, за да не им позволяваме да ни създадат проблем“, допълва италианският специалист, който има общо 4 медала с Испания от европейски първенства, включителни три златни. 

Вижте какво каза Серджо Скариоло по време на днешната пресконференция:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани