13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБорбен Балкан даде сериозен отпор на Гьотинген във ФИБА Къп (видео)

Борбен Балкан даде сериозен отпор на Гьотинген във ФИБА Къп (видео)

Българският шампион не се отказа до последно, но все пак загуби на немска земя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан загуби за втори пореден път във втория етап на ФИБА Къп. Селекцията на Петър Златанович претърпя поражение от немския Гьотинген със 70:76 като гост в мач от група К на турнира.

И ОЩЕ: „Зелените“ не можеха да разчитат на американците Майки Диксън и Девин Харис за тази среща. Първи минути за ботевградчани в евротурнирите записаха Йордан Минчев и Йонас Зохоре.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев, Йонас Зохоре и Мартин Сотиров бяха най-добри за Балкан с по 13 точки, като първите двама грабнаха съответно по 12 и 10 борби. Илиян Пищиков и Георги Герганов останаха с по 8.

Умоджа Гибсън бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Карлис Силинс се разписа с 12.

РАЗВИТИЕТО: Домакините бяха по-съсредоточени в началото и дръпнаха с 20:8, благодарение на Грант Античевич, Диондре Бърнс и Умоджа Гибсън. Балкан все пак отговори и чрез Йордан Минчев и Карл-Йохан Липс намали до 17:22 в края на първата част. През втория период българският шампион се доближи на 1 точка след успешни акции на Николай Грозев, Мартин Сотиров и Георги Герганов. Гьотинген обаче съумя да си върне двуцифрения аванс след силна игра на Грант Античевич, Макс Вюлнер и Умоджа Гибсън, които оформиха 42:31 в полза на своя тим.

След паузата немският тим поддържаше преднината си, но Балкан не се отказа и чрез Николай Грозев, Димитър Димитров и Георги Герганов постави на таблото 53:59 в края на третия период. В последната четвърт ботевградчани стигнаха до равенство за 63:63 чрез Йонас Зохоре, Николай Грозев и Йордан Минчев. „Виолетовите“ отново взеха лидерството чрез Умоджа Гибсън за 69:65, но Йонас Зохоре бе точен за 67:69. 5 поредни точки на Зак Енсмингер тласнаха Гьотинген към успеха. Мартин Сотиров с далечен снаряд даде нова надежда на гостите, но два успешни наказателни удара на Умоджа Гибсън сложиха точка на спора с крайното 76:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последният двубой на Балкан във ФИБА Къп за тази календарна година. На 10 януари 2024 г. от 19.00 ч. българският шампион ще играе срещу Билбао у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ГЬОТИНГЕН – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани