13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Росен Барчовски след европейското: Не се връщаме разочаровани, не летим в облаците,...

Росен Барчовски след европейското: Не се връщаме разочаровани, не летим в облаците, нещо средно

Със сигурност ще има по-голям интерес към младите, заяви селекционерът на България

Националният отбор на България се прибра у дома, след като приключи участието на европейското първенство. На летище „София“ селекционерът на представителния ни тим Росен Барчовски говори за представянето на нашите на шампионата на Стария континент, за състава и за бъдещето.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: България завърши участието си на турнира след загуба от Белгия (ВИДЕО)

Мога да кажа, че се връщане леко разочаровани, но и доволни. Направихме каквото можахме. Трудно можеше да изцедим нещо повече. Като връщам нещата назад, винаги е можело да добавим нещо, но това е. Мина. По време на цялото състезание се мъчихме. Играчите дадоха каквото можаха. Отборите от нашата група, които заминаха за Берлин, не бяха толкова по-силни от нас. Бяхме много близко. Това близко и малко е много, като подготовка, селекция и мотивация, сто неща са. Не се връщаме разочаровани. Не летим в облаците, нещо средно„, започна Росен Барчовски.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Чавдар Костов обяви край на кариерата си в националния ни отбор (ВИДЕО)

„Готов съм за две предложения за гард. Трябва да се подготвят всички документи и да тръгват. Ноември идват две много тежки гостувания. На мен ми звучат много сериозно, не знам в какъв състав ще сме. Чавдар Костов не ми го каза директно, но не е спонтанно решението му да прекрати кариерата си в националния отбор. Обмисляно е. Подмладяването е поизвършено. Доста млади играчи са в състава. Някои липсваха заради контузии. Много внимателно трябва да се прави. Ноември имаме много важни два мача. Трябва да сме първи в тази група, за да избягаме от допълнителната пресявка. Още като играч съм го преживявал. Едвам излязохме от групата. Ноември месец, след което ще се мисли стратегически напред„, коментира селекционерът.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Цялостната ми оценка е такава, че показахме добра игра

Едно удоволствие щеше да е още една победа. Там щяхме да срещнем някои измежду Словения, Франция и Германия. Пак щеше да си тръгнем минорно. Имаме си много проблеми. По стар български обичай обичаме да ги показваме и да ги вадим след състезание особено след провал. Трябва да се мисли много. Не е моментът. Много трудно произвеждаме. Нямаме конкуренция при гардовете, при центровете. Основните постове. Имаме Емил с габарити горе-долу на тези, които се срещаме. При гардовете опираме на чужденци. Щеше ми се да има двама-трима българи. Не са готови. Има талантливи момчета, но са много далеч от истината“, сподели наставникът.

Съжалявам да го кажа, но това малко е максимумът. По-близко сме до по-голяма загуба. Стигаме донякъде, но губим накрая. Всичко е плод на нестандартен баскетбол, на избухване, кански усилия. Резултатите не опират много до обективната истина, тя не е много лицеприятна„, коментира още Росен Барчовски.

Със сигурност ще има по-голям интерес към младите. Във всички лагери, във всички зали интересът е огромен. Виждат техен сънародник Александър Везенков – по-голям, който е лидер в целия европейски баскетбол. Няма треньори, с които говорих, които да не казаха, че го харесват много. Това е нещо уникално“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
Източникв-к "Труд"
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани