12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Цялостната ми оценка е такава, че показахме добра...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Цялостната ми оценка е такава, че показахме добра игра

Горд съм с този отбор, заяви селекционерът на България

Много обстоятелства помогнаха да загубим този мач. Ще започна с това, че съм горд с този отбор. Пробвахме всичко до края в тази обстановка, изцедихме всичките си сили. Имахме вчера късен мач, прибрахме се след 12.00 ч. и сме вечеряхме до 1:00 ч., а белгийците играха от 15.30 ч. без да имат шанс за победа. Сложиха всички грузински доброволци на главите ни, за да не можем да се чуваме. Имаше съдийски помощи, не обичам да се оправдавам, гледам играта на отбора. Нямаше как да имаме същото атомно нападение, както срещу Грузия, затова потърсихме решение, особено на полувремето, за да се активизират малко повече останалите – Павлин Иванов, Димитър Димитров, Чавдар Костов. Страшна умора, но бяхме наясно. Изпуснахме момента да контролираме резултата. Имахме няколко отворени шута, погрешни решения и защити. Да съм обективен, много трудно можеше да спечелим такъв мач. Ако обстановката беше малко по-различна и това цялото натрупване…, щяхме да го спечелим”, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Белгия с 80:89 в последния мач на нашите на европейското. 

ЕВРОБАСКЕТ 2022: България завърши участието си на турнира след загуба от Белгия (ВИДЕО)

Белгийците имат добър треньор и много атлетични изпълнители. Пазят по различен начин, особено със смяна, което спираше отворените изстрели, най-вече на Александър Везенков и Дий Бост. Ние пък направихме смени, даже и при нашите смени допуснахме да ни вкарат тройки. Не бяхме агресивни, това е само от умората“, добави специалистът, чийто тим финишира с 1 успех и 4 поражения на турнира в Тбилиси. 

„Защитата на белгийците беше добра, не ни позволиха да имаме добра стрелба от средна дистанция. Разполагат с дълга ротация, вчерашният ден за тях беше абсолютна почивка, докато ние имахме кошмарен ден. Беше много трудно да се замести това възстановяване„, каза още наставникът. 

Цялостната ми оценка е такава, че показахме добра игра, най-вече в нападение. Защитата ни беше по-слабата част. Поуморихме се в последните два мача. Разбира се, имаме много проблеми, които са такива на целия ни баскетбол, но това е тема на друг разговор„, завърши Росен Барчовски. 

ПрезGoogle
ИзточникБНТ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани