12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Не можахме да издържим

Росен Барчовски: Не можахме да издържим

Упражняват се над нас, добави наставникът на ЦСКА

„Не можахме да издържим. В тази мачове, който се съхрани като състав и сили, печели, ние не успяхме. Най-тежкият удар ни бе нанесен с контузията на Венцислав Петков. Видяхте как игра прекрасно, но с неговото излизане нещата станаха трудни. Ние се борихме и предизвикахме 20 грешки, обаче има два проблема. Единият е, че Балкан извади уникален процент от средна (63%) и далечна дистанция (52%), това е твърде много. Гостите стреляха 24 наказателни удара, всяко докосване е фаул. Упражняват се над нас, не знам защо. Упражниха се всички неща от правилника – неспортсменски, технически, неправилни заслони. Не знам по каква причина, абсолютно излишни нарушения, особено такива, които никой не ги вижда. Ние говорим, че искаме да виждаме по-твърда игра и виждаме, но не тук, а в Евролигата. За НБА дори не искам да говоря, но в България не се получава. Свириха се 100 фаула и повече нищо не може да се направи. Не акцентирам върху съдийството, никога не съм бил такъв, но просто го чувствам. Има моменти, в които съдиите при такова напрежение, реферите стискат зъби„, бе мнението на треньора на ЦСКА Росен Барчовски след загубата на тима си в четвъртия мач от полуфиналите в НБЛ срещу Балкан с 83:92.

„Влязохме в полуфиналната серия ранени, уморени и страшно заспали. Поздравих отбора, защото се бори. Балкан имаше повече баскетболни аргументи и заслужено се класира на финал. При всички положения ще си починем, ще водим разговори и ще излезем в серията за бронза като един сериозен отбор, за да завършим един доста добър сезон за начало на този проект. Бронзовият медал си е бронзов медал, така че ще играем сериозно“, допълни наставникът на „червените“, които отстъпиха в серията от плейофите в родния елит с 1-3 победи.

„Другата серия е абсолютно непредсказуема. Логиката обаче говори за пети мач. Черноморец играе много силно и вдъхновено. Ако Рилски намери начин да ги лимитира в нападение, може да спечели, защото има много добри играчи и по-дълга ротация. Трудно ми е да прогнозирам“, каза още той.

Павлин Иванов и Христо Захариев са едни от най-добрите български баскетболисти в последните 10 години. Играли са подобни мачове безброй пъти. Имат класа и опит, играят със самочувствие, докато при нас почти липсват такива играчи. При нас Венцислав Петков и Драган Зекович ги нямаше“, допълни Росен Барчовски.

„Аз още вчера поздравих Александър Везенков за спечелването на MVP на сезона в Еврокигата. Той ми отговори. Казах му, че това е огромна гордост и признание за него и семейството му, както и за всички нас в баскетболната общественост. Огромно постижение. Когато погледнах имената на тези, които са печелили този приз, всичките са звездни играчи. Тези неща се случват много рядко“, завърши специалистът.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани