13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБалкан на финал в НБЛ след 3-1 победи в серията срещу ЦСКА...

Балкан на финал в НБЛ след 3-1 победи в серията срещу ЦСКА (видео)

Ботевградчани ще се борят за златото в родния елит за втора поредна година

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан е първият финалист в НБЛ през този сезон. Селекцията на Петър Златанович се наложи над ЦСКА с 92:83 като гост и сложи точка на спора в 1/2-финалната плейофна серия в родния елит след 3-1 победи.

И ОЩЕ: Балкан ще играе на финал в родния елит за шести път от 2010 г. насам. В този период тимът от Ботеград има две титли – от 2019 г. и от миналия сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес бе над всички за Балкан с 31 точки и 6 борби. Христо Захариев добави 13 и 5 асистенции. С по 12 точки приключиха Николай Грозев и Денг Адел, като последният овладя и 5 борби.

Таменанг Чо бе най-добър за ЦСКА с 22 точки и 5 борби. Венцислав Петков се завърна в игра с 15, но не завърши мача, заради контузия. Зейн Ноулс остави срещу името си 14 точки и 5 борби, но 1.27 мин. преди края напусна игра заради неспортсменски фаул, след като преди това имаше и техническо. С по 11 останаха Алекс Симеонов (7 асистенции) и Брандън Йънг (9 борби).

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата отбора си размениха по една четвърт, като първата бе за ЦСКА, който излезе напред с 20:18, воден от Венцислав Петков, Зейн Ноулс и Мартин Сотиров. През втория период ботевградчани отговориха чрез Мануел Суарес и Денг Адел, за да обърнат нещата в своя полза за 49:47.

След паузата надглъването продължи, а 1 минута преди края на третия период двата отбора си бяха отбелязали по 61 точки. 5 поредни точки на Николай Грозев обаче фиксираха 66:62 в полза на „зелените“ след 30 минути. В последната четвърт Мануел Суарес превърна аванса на отбора си в двуцифрен за 74:64. Пол Джаксън и Христо Захариев също се присъединиха към играчите с успешните акции, а преднината на ботевградчани стана 13 точки. ЦСКА не се отказваше и чрез Таменанг Чо и Брандън Йънг се доближи на 6 точки. Серия от 7-0, дело на Пол Джаксън и Николай Грозев, върна гостите на преднина от 13 точки, което стигна за крайното 92:83 в тяхна полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала в НБЛ през този сезон Балкан ще се изправи срещу победителя от двойката Рилски спортист/Черноморец. В серията ще се играе до три успеха от пет двубоя.

ЦСКА пък ще спори за бронза със загубилия от другия полуфинал в НБЛ. Тази серия ще бъде до две победи от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани