19.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Мартин Сотиров може всичко в баскетбола

Росен Барчовски: Мартин Сотиров може всичко в баскетбола

Класирането въобще не ме вълнува, а дали играта ще се подобри, заяви треньорът на ЦСКА

Не съм доволен, че в трети мач поред влизаме в негативна серия, когато тръгваме да го затваряме и да стане разлика. Правим поредица от непринудени и глупави грешки от липса на концентрация. Понеже се получава някакво отпускане, в този момент съперникът заиграва агресивно. Влизат две тройки и пак даваме възможност на домакините да мислят, че могат да се закачат. Това е, от което не съм доволен. Другото са детайли, има много неща да се чистят„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Академик със 100:73 в мач от НБЛ.

Не сме готови отборно с Драган Зекович, той на една позиция още не е научил нещата, та камо ли на две. Когато погледнах статистиката, ми се стори, че Таменанг Чо не е играл толкова добре, а той е с коефициент 30. Не знаех, че му трябва една асистенция за трипъл-дабъл, никога не гледам за такива неща. Още преди контузията на Андрей Иванов търсих играч, различен от Зейн Ноулс. От много отдавна Зекович ми е в полезрението, но имаше договор в Румъния. Имахме шанс и той успя да си разтрогне договора с Питещ. Съмненията ми бяха в годините му, обаче той е в идеално състояние и ще стане в още по-добро, защото не е тренирал добре„, каза още наставникът на „червените“, които са с баланс от 12-8 и са трети в класирането.

За да взема Мартин Сотиров в ЦСКА, съм видял някакви качества. Трябва му търпение, на него му липсваше само самочувствие. Той може всичко в баскетбола. Трябва да си подобри още малко защитата, но той работи много и е умен. Трябва да си развие и играта на позиция едно, тогава ще стане безценен, защото той е почти два метра и тогава вече хоризонтът е много висок“, добави той.

„Най-трудните ни мачове в турнира за Купата България, даже и когато съм я печелил, са били на четвъртфиналите. Спомням си през 2016-та, че Ямбол бе на една крачка да ни победи. Тези мачове са ми напълно ясни и въобще не съм гледал Купата. По-скоро за третия кръг е по-важно кой има предимство за домакинството. Класирането въобще не ме вълнува, а дали играта ще се подобри. Има много неща, които трябва да се подобрят. Нямам предпочитан съперник за Купата”, завърши Росен Барчовски.

ЦСКА достигна кота 100 за първи път през сезона в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани